• P dansk - In Danish
  • In English - P engelska

  • Alebos framsida - huset med hotell och restaurang
  • Utsikt över Unnen, en 15 km lång sjö söder om Unnaryd
  • Från andra sidan av sjön
Välkommen till Alebo

Hotell & restaurang i Unnaryd

Sveriges äldsta fungerande pensionat
med förtjusande utsikt över sjön Unnen

Gratis trådlöst Internet


Vår på Alebo


Nu har det blivit dags

att släppa ifrån oss denna pärla med ett underbart läge vid sjön Unnens strand i ett mycket trevligt och aktivt samhälle.

Vi har älskat Alebo Pensionat ändå från första besöket i restaurangen för 30 år sedan. Efter några år köpte vi anläggningen och har drivit det som hotell och restaurang nu under 26 år!
Nu har vi nått pensionsålder och vill sänka tempot för att få mer tid till oss själva och till barn och barnbarn som bor utomlands.
Vi är väldigt måna om att Alebo Pensionat drivs vidare med samma inriktning som genom de 111 år som har gått sedan öppningen 1897.

Vi vädjar därför till alla att dela informationen så att vi hittar rätt köpare.

Länkar till mer information:

Mäklarens information via vår Facebooksida

IInformation på mäklarens hemsida


Alla årstider har sin charm på Alebo.

Vintern bjuder på skidåkning, isfiske samt skridskoåkning på 18 km långa sjön Unnen. Ett bastubad i huset vid stranden är också en härlig vinteraktivitet. Eller vad sägs om en dag på skidor - antingen längdåkning på elljusspår i Unnaryd eller slalom på Isaberg?

Våren är i fåglarnas tecken. Tranor och kanadagäss anländer och på öar i sjön häckar fiskgjusarna. Sångfåglarnas koncert är bakgrundmusiken till grönskan som kommer i olika nyanser på träden i skogen samt i vår trädgård.

Sommaren är förstås härlig med möjligheter till bad, fiske, kanotutflykter samt mysiga kvällar på uteserveringen eller på flytbryggan vid sjön. Vi har egen badstrand och kanoter och båt att hyra.

Hösten är som ett fyrverkeri av sköna färger. Som skapat för vandringar i naturen tillsammans med kameran och svampboken. Kantareller och Karl Johan är säkra kort - men det finns många andra sköna matsvampar. Blåbär, lingon och andra bär finns också lite överallt.Här finns vi:Karta
Här finns vi            Biker FriendAlebo Pensionat är ett kulturminne, ett familjeägd brunnshotell varsamt renoverat till modern *** standard. Här finns alla möjligheter för såväl semesterfiraren som affärsresenären. Med placering direkt vid sjön Unnens strand kan vi erbjuda våra gäster ett boende med förtjusande utsikt och närhet till vacker natur.
Eller kanske en romantisk weekend?
Vill ni ha konferens hos oss garanterar vi en betongfri miljö.
Vi ligger i Unnaryd i Hylte Kommun i Halland - 20 km från Hyltebruk, 60 km från Halmstad och 15 km från Lidhult.

Är du till lågpris-shopping kan du enkelt ta dig till Gekås i Ullared Gekås i Ullared

16 utflykter från Alebo >>

Beställ vårt e-nyhetsbrev >>
Då får du årstidens rabatter direkt till din e-post brevlåda.

Nyhet: Nu har vi fått vår nya 57 kvadratmeter stora brygganläggning. En del av bryggan är en flotte på 15 kvm med motor.Kolla bilder här

Google Street View Google Street View


Krösarundan - en utflykt till 27 sevärdheter