”Husmanskost” med finess – lektion 1 Förrätt Ceasar sallad10
personer
1. Skölj ur salladen, slunga den och strimla den. 2. Skär brödet i tärningar (1X1 cm). Vänd dem i olivolja och rosta dem i ugnen vid 200o till de är gyllene. Pressa 2 klyftor vitlök ut över brötcroutonerna och rosta dem ett par minuter till. 3. Vispa ihop dressingen som till en tunn mayonnaise. Blir den för tjock – tillsätt lite vatten. Börja med äggulor, sedan citronsaft, salt och peppar, vitlök. Till slut rörs i olivoljan. Tillsätt härefter hackad ansjovis och riven parmesan. 4.
Häll dressingen över salladen. Tillsätt brödcroutoner och avsluta med
hyvlad parmesan på toppen. Vinförslag:
Ett gott torrt rosévin från Provence “The
Ceasar salad was invented by Ceasar Cardini at his restaurant in Tijuana, and is
named after him. He "invented" it when he saw a salad one of his
busboys would make that included raw eggs and anchovies.” |