”Husmanskost” med finess – lektion 2

Efterrätt

Pannkakor med citronhonung

4 personer

  • 40 g mjöl

  • 40 g grahamsmjöl

  • 1,5 dl mjölk 

  • 2 Aspelund ägg

  • 1 tsk socker

  • Valnötter

    Fyllning

  • 70 g smör

  • 2 msk honung

  • Skal och saft av ½ citron

  • Smör till bakning

Blanda mjölsorterna och vispa tillsammans med mjölken till en jämn smet. Vispa i ägg och socker och låt smeten stå i ca ½ timme.

Rör smöret mjukt och blanda med honung. Pressa saften ur citronen, riv skalet och rör det hela i honungsmöret.

Lät smöret bli gyllenbrunt i en panna och fördela ½ dl utav pannkakssmeten i ett tunnt lager (lättast om pannan lutas). Stek dem gyllenbruna på varje sida. Tillsätt smör varje gång du steker en ny pannkaka då det är en mager smet.

Fördela citron/honungsmöret mitt på pannkakorna och rulla ihop dem. Pynta med hackad valnöt.

Serveras varm eller kall med eller utan glass.