”Husmanskost” med finess – lektion 2 Förrätt: Provencalsk löksoppa med gratinerade ostcroûtonger Provencalsk
löksoppa
1. Skala lökarna och hacka dem grovt. 2. Varm smöret i en gryta och steka löken här i ca. 10 minuter. 3. Tillsätt de krossade tomaterna, hackad (ej krossad) vitlök, örtkryddorna och buljongen. 4. Låt soppan koka på svag värme under lock i ca 15 minuter. 5. Tillsätt salt och peppar. Ostcroûtonger
1. Skär ut brödet med ett glas (ca 7 cm i diameter) 2. Varm upp smöret i en stekpanna och bryn brödet på bägge sidor. Tag av dem från pannan och låt svalna. 3. Lägg osten på brödet och strö över paprikapulvret. 4. Gratinera dem i varm ugn tills de blivit gyllenbruna. 5. Lägg ostcroûtongerna i soppan och servera med det samma. |