”Husmanskost” med finess – lektion 2

Huvudrätt 

Coq au vin  (kyckling/tupp i vin)

 6 personer 

  • 4 rödspättor

  • 1 Aspelund ägg

  • 1 dl ströbröd

  • 2 msk hyvlad mandel

  • Färsk sparris

  • Salt och peppar

  • Smör till stekning

  • Citron till garnering

    Fyllning:

  • 200 mjukost t.ex. Philadelfia

  • 1 msk hackad soltorkad tomat

  • 2 msk hackad grön paprika

  • Lite citronsaft

 

Skär ut "fickor" från ryggbenet och utåt på den tjocka sidan av spättorna. Vänd fisken i ägg som är vispat med vatten. Vänd därefter i ströbröd blandat med hyvlad mandel, salt och peppar.

Låt smöret bli gyllenbrunt och lägg i fisken med den tjocka sidan ner. Stek ca 4 minuter och vänd sedan fisken försiktigt.

Koka sparrisen "al dente" i lättsaltat vatten.

Öppna fickorna och fördela fyllningen här i. Stek färdigt ca 7 minuter.

Garnera med citron och servera med kokt färsk sparris.

Smörsås med gräslök

  • 300 gram smör (normalsaltat)

  • Gräslök

Smält smöret på svag värme och tillsätt hackad gräslök