”Husmanskost”
med finess – lektion 3
Efterrätt
Toscaäpplen
4
personer
Toscaglasyr:
Sockerlag:
-
4
dl vatten
-
1
dl socker
-
pressad
citron
-
Koka
vatten och socker ett par minuter. Tillsätt gärna lite pressad
citron, frukten blir då friskare i smaken och ljusare i färgen.
-
Skala
frukten, tag ur kärnhusen och dela äpplen. Koka dem ca. 2 min. i
sockerlagen och lägg dem på ett ugnssäkert fat.
-
Toscaglasyren:
-
Hacka
mandel eller nötter eller använd flagad mandel.
-
Smält
smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och koka upp
under omrörning.
-
Häll
glasyren över frukten och grädda till ytan har fått vacker färg
ca. 10 min.
-
Servera
dem ljumma med vaniljglass eller kall vispad grädde.
|